Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

VIZI Strucc Farm

2016.04.01

Vizi Gellért vagyok, egyéni vállalkozó. A 2015. évi Fiatal Gazda Pályázatot nyertem el, amelyben a legfőbb tevékenységem a strucc tartása és tenyésztése.

A strucc tartásba 2014. augusztusába kezdtem bele.

A 2016. évben 14 darab 1,5 éves madár és 21 darab 8 hónapos madár található. 

A farm elhelyezkedése Tiszasüly. Tiszasüly község Jász-Nagykun-Szolnok megye északi határán fekszik, a Tisza jobb partján, Szolnoktól mintegy 40 km-re. 

A farmon tenyész családokat szeretnék kialakítani és a tojásokból csibéket szeretnék keltetni saját célra és eladásra. A pályázatban belefoglalt állatokat értékesíteni szeretném a húsáért, amelyet élőállatként szállítanak el.

A 2018. évre 4 tenyészcsaláddal büszkélkedhetem és a termékeny tojásokból az idei évben már csibéket is tudtam keltetni.

A 2018. évben a vállalkozásommal először elnyertem a Fogyasztói Vélemény Tanúsítványt, majd utána a Fogyasztói Vélemény GOLD Tanúsítványt is. A fogyasztói vélemény tanúsíványt, azok a vállalkozások/cégek nyerhetik el, akiknek a munkájukról és a nyújtott szolgáltatásokról nem írtak az interneten negatív kritikát.

A 2018. év fontos volt a farm életében, az egyik strucc madarunk elhullott, amelyet az Állatorvosi Egyetem Anatómiai és Szövettani Tanszék előzetes megkeresése alapján felajánlottunk az egyetem számára, hiszen fontosnak tartjuk, hogy nagyobb rálátást nyerjenek az állatorvosok a strucc gyógyítására/kezelésére, amellyel elősegíthetik a strucctartás jövőjét.